MLAKA TORTA OD SIRA S DOMAĆIM SLADOLEDOM OD KISELOG VRHNJA

Sastojci:

Torta:
500 g sira (20% mm)
300 g šećera
6 jaja
250 g rastopljenog maslaca,
Sok od jednog limuna
1 puding od vanilije
ev. grožđice

Sladoled:
500 g kiselog vrhnja
50 g vode
150 g šećera
Sok od pola limuna
1 prstohvat soli
Jagode i mente za ukras

Priprema:

Torta:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, istucite žumanjke u čvrst snijeg. Sve preostale sastojke dobro izmiješajte. Kalup za tortu promjera 28 cm premažite s maslacem i pospite brašnom. Ulijte smjesu od sira i pecite na oko 165 ° C 50 min do zlatno smeđe boje.

Sladoled:
Zakuhajte vodu s šećerom i pustite da se malo ohladi. Umiješajte kiselo vrhnje i dodajte limunov sok. Zamrznite u ledenici.