PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA S PAPRIKOM I SVIJEŽIM SIROM

Sastojci:

Za tijesto:
185 ml mlijeka
prstohvat soli
75 g heljdinog brašna
2 mala jaja
75g rastopljenog maslaca
25 ml biljnog ulja
Ulje za pečenje i maslac za kalup

Za punjenje:
500 g svježeg špinata (ili oko 100 g smrznutog špinata)
1 crvena paprika
250 g ​​svježeg sira sir
sol
papar
Prstohvat paprike (slatke)
sok od limuna
1 žličica nasjeckane kadulje

Priprema:
Tijesto glatko umutite od mlijeka,soli i brašna, postepeno dodajte jaja, maslac i ulje te dobro izmiješajte. Ako tijesto ima grudice ocijedite ga kroz sito.
Ostavite otprilike 30 minuta da stoji na sobnoj temperaturi.
U neljepljivoj tavi pecite na biljnom ulju oko 8 malih palačinki. Za punjenje blanširati svježi špinata, usitniti ga ili otopiti smrznutu špinat, ocijediti i nasjeckati. Paprici izvadite sjemenke i izrezati na male kocke.
Nekoliko kockica paprike ostavite za ukras! Preostalu papriku pomiješati s kremom od sira, špinatom, začinima, limunom i kaduljom.
Punjenje raspodijeliti na palačinke i zamotajte. Posložite po lagano nauljenom limu ili vatrostalnoj posudi i pokrijte aluminijskom folijom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na oko 120 ° C ca. 8 minuta. Izvadite palačinke, izrezati dijagonalno na debele kriške i pospite preostalim kockicama paprike.

Savjet: Uz to savršeno odgovara umak od kiselog vrhnja!(3 žlice kiselog vrhnja, sol, papar, svježe bilje, sok od limuna)