PILEĆI PAPRIKAŠ

Sastojci: (4 porcija)

2 žlice slatke paprike
1 prstohvat crvene paprike
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica šećera
Sol, svježe mljeveni papar
½ svežnja peršina
1 pile (oko 1,2 kg spremno za pečenje)
1 žlica maslaca s kiselim vrhnjem
krupna sol za lim

Priprema:

Tepsiju oko 1 cm napuniti s grubom soli i preko stavite rešetku za pečenje (meso će tako biti hrskavo i aromatično)

Pomiješajte papriku, kajenski papar, kumin, šećer, sol i papar.

Operite peršin i otresite.

Operite pile iznutra i izvana, osušite krpom i posuti iznutra i izvana sa smjesom začina. Peršin i maslac stavite u piletinu, stavite je na rešetku i pecite u vrućoj pećnici (180 stupnjeva, srednji) ca. 45 minuta dok ne bude hrskava.

Ubodite s drvenim štapićem duboko u debeo meso (npr. batak). Ako je sok bistar, piletina je pečena. Ostavite još oko 10 minuta u pećnici. Piletinu razrežite. Poslužite sa salatom od krumpira.