TORTA OD BRUSNICA

Sastojci:

3 jaja (veličina M)
125 g + 2 žlice šećera
100 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice kakaa
½ l mlijeka
4 žlice gustina
300 g posnog sira
Ribana korica neprskanog limuna
250g maslaca
200g šećer za glazuru
1 šalica (400 g) divljih brusnica
3 žlice naribane čokolade za ukrašavanje

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke tucite s 4 žlice hladne vode u čvrsti snijeg. Postepeno dodajte 125 grama šećera. Žumanjke istucite odvojeno. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, postepeno dodajte snijegu od bjelanjaka. Dno kalupa (promjera 26 cm) obložite s papirom za pečenje. Smjesu ravnomjerno rasporediti na dnu kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi.

Zakuhajte mlijeko, 2 žlice šećera, gustin i limunovu koricu stalno miješajući i ohladite. Umiješajte posni sir. Rastopiti maslac, pustite da se malo ohladi. Umiješajte sa šećerom u prahu. Smjesu od sira polako umiješajte sa žlicom. Ostavite da se hladi najmanje 40 minuta.

Biskvit izvadite iz kalupa, vodoravno izrežite na pola. Izvadite kremu. Donji dio biskvita premazati sa ca. 1/3 kreme. 3 žlice brusnica ostavite sa strane. Rasporedite ostatak bobica na kremu. Stavite drugi dio biskvita. Premažite kolač s drugom trećinom kreme. Ostatkom kreme napunite vrećicu za ukrašavanje i kapljicama ukrasite tortu. Ukrasite preostalim brusnicama i čokoladom. Ostavite da se ohladi.